Dora Decraen
Boekhouding - Fiscaliteit - Ondernemingsloket

VISIE

Een boekhouder is een vertrouwenspersoon. Het is belangrijk dat dit voor u zo aanvoelt en dat er wederzijds vertrouwen is. Als boekhouder vind ik het belangrijk dat alles door mij (en enkel mij) gebeurt. Iemand die uw dossier tot in de puntjes kent. Dat is de reden dat ik ervoor kies om alleen te werken en alles zelf te doen. Iedere klant kan erop rekenen dat de fiscale aangiften door mij worden opgesteld en ingediend.

Boekhouding draait om geld. Uw geld. Daarom ben ik voorstander van een strikte opvolging en een nauwe samenwerking met de klant. Hoe meer inzicht u hebt in uw eigen boekhouding, hoe groter het begrip van de wisselwerking tussen commerciële activiteiten en winsten. Zo is het interessant om te bekijken welke impact bepaalde acties hebben op de cijfers van uw zaak.

Hiervoor bied ik een handig instrument aan: een online boekhoudsoftware. Een systeem dat heel wat voordelen biedt:

Eigen login en paswoord

  • Zelf uw boekhouding consulteren en recentste cijfers raadplegen
  • Handig tool om te zien hoe facturen geboekt worden en om originele facturen op te zoeken (bv in het geval van een defect tijdends garantie)

Mogelijkheid tot zelf boeken van facturen

  • Mogelijkheid om een groot deel zelf te boeken: zelfs zonder boekhoudkundige kennis is dit mogelijk
  • Permanente controle: alle boekingen worden nagekeken en – indien nodig – gecorrigeerd alvorens de definitieve aangifte wordt opgesteld en elektronisch ingediend
  • Per kwartaal: alle originele documenten dienen minstens een keer per kwartaal naar de boekhouder te komen

Mogelijkheid dat wij alle boekingen voor u doen

  • Geen werk voor u: de voorbereidende standaardboekingen worden voor u geboekt en afgewerkt door de boekhouder
  • Per kwartaal: alle originele documenten dienen minstens een keer per kwartaal naar de boekhouder te komen

De laatste jaren worden zoveel mogelijk aangiften elektronisch ingediend. Wanneer het mogelijk is, doe ik het liefst op die manier. Zo voorkomen we verlies in postsorteercentra of scanningscentra.